Autógyűjtemény

Azt mondják elsősorban az autógyűjtőkról, a gyermekkori álmaikat és vágyaikat igyekeznek megvalósítani autóikon keresztül. Az autók szeretete ez esetben is a gyerekkorban cikázó pazar autócsodákat és vonzó nagyvilági életstílust bemutató filmeket látva alakult ki.

Ez az autószeretet vezetett a 70-es évek elején az első, akkor már jó pár éves JAGUAR megvásárlásához, majd ezt követte egy második, harmadik. A kis "gyűjtemény" eleinte csak élte Csipkerózsika álmát, ezért kézenfekvő volt egy restauráló műhely létrehozása, így az autók lassan elkezdtek újjáéledni, szépülni. Alkalomadtán azonban érkeztek újabb tagok a gyűjteménybe, régebbiek pedig értékesítésre kerültek, hogy a körforgás fönnmaradhasson, így lett a hobbinak induló elfoglaltságból lassan üzlet.

Nagyobb változás a gyűjtemény életében a '90-es évek elejétől kezdődött a cégcsoport megala-kuláskor, amikortól is a brit luxusmárkák magyarországi képvi-selőjeként kialakult egy professzionális csapat. Ezáltal nem csak mennyiségében, de minőségében és összetételében is fejlődni tudott a gyűjtemény.

Az üzletpolitika is fejlődött - a cégcsoport fejlődése okából értékesített darabok helyett megjelentek az olyan példányok, amelyek eleve azért kerültek a portfolióba, hogy az üzletszerű működés keretében kerüljenek felújításra, majd értékesítésre. A nemzetközi kiállításoknak és elegáns helyeken rendezett árveréseknek rendszeresen ékkövei a restaurátor műhelyből kikerült autók.

A gyűjteményben maradók pedig a restaurálási tevékenység propa-gálását, eredményeink és tudásunk bemutatását szolgálják. Az autók magyar, illetve nemzetközi minősítésekkel rendelkeznek, legtöbbjük tökéletesen biztonságos és használható állapotban van.